Här finner du samlad information om allt som har med Singapore och resor inom staden och landet att göra. Singapore är det gemensamma namnet både för landet och dess huvudstad, och det är i regel till staden turister väljer att åka. Utbudet av saker att se och uppleva här är näst intill oändligt, oavsett vilka intressen man har. Shoppingen och maten är av hög kvalité och staden håller en hög standard sett till många andra städer inom Asien.

Sydostasiens höjdpunkt

Trots att landet är det minsta i sydostasien sett till ytan, räknas Singapore till en av de mest levande städerna med faschinerande byggnader och ett uteliv som aldrig tycks dö ut.

För kulturälskaren finns det mängder av tempel, moskéer och olika museum att besöka för att ta del av landets kultur och historia. Den mer aktiva turisten väljer kanske istället att besöka stränder och badplatser för att ägna sig åt hisnande vattenaktiviteter, och våghalsarna bör ge sig iväg på ett nattsafari för att uppleva Singapores vilda djur.

En resa för alla

Tack vare den stora variation som finns i staden är Singapore ett bra resmål för alla, oavsett om man reser ensam, i par eller hela familjen. För att hinna upptäcka allt så rekommenderas en lite längre resa, där man har gott om tid att ta sig igenom allt staden erbjuder. Det är också vanligt att backpackers som reser runt i Asien väljer att besöka Singapore, och antingen stanna en längre period eller återkomma senare igen. Staden och landet är helt enkelt för bra och spännande för att inte vilja utforska allt.