Transport and public transportNär man kommer till en ny stad eller nytt land så är det ofta klurigt att lista ut hur man tar sig runt på smidigaste sätt. I Singapore är det helt klart kollektivtrafiken som dominerar, den sägs till och med vara en av de bästa i världen.

Kollektivtrafik och taxi

Tunnelbanan går nästan överallt och det är sällan man behöver vänta på den i mer än fem minuter. Dessutom är tunnelbanesystemet väldigt enkelt att lära sig och biljetter går att köpa kontant på plats. Vet man med sig att man kommer nyttja kollektivtrafiken flera gånger, så finns det fördelaktiga dygns- eller veckopass att köpa. Utöver tunnelbana så går det även mycket bussar och tåg, och vill man så går det även att ta sig fram med båt på flera ställen.

Att åka taxi i Singapore är relativt billigt och väldigt enkelt. Det går att förboka taxi genom att ringa, be hotellpersonalen beställa, eller boka en taxi smidigt online. Det går även att stanna en direkt på gatan, men det tryggaste är alltid att boka i förtid. Kollektivtrafiken i Singapore är dock så bra att taxiresor ofta är överflödiga.

För den som vill resa främst för sightseeings skull så finns det särskilda bussar för detta, med guider som berättar om staden. Man kan även boka en guidad båttur för en lyxigare redogörelse över staden och allt som finns att upptäcka.

Promenadvänlig stad

Singapore är väldigt trevligt och bekvämt att promenera runt i, och som turist är det dessutom ett bra alternativ för att inte missa något. Kartor över staden går att få på i princip alla hotell och vandrarhem, eller enkelt ladda ner i mobilen. Är man inte ute efter något särskilt så är det en väldigt välkomnande stad att bara promenera planlöst i. Det kommer garanterat dyka upp mängder av intressanta saker på vägen som man annars hade gått miste om.