Singapore's nightlife and night clubsEn modern och framåtsträvande stad som Singapore har såklart även ett stort utbud av nattklubbar och uteliv över lag. Oavsett vilken dag i veckan man känner för att släppa loss lite extra så finns det någonting att göra här. Självklart går det att hitta någonting för alla humör och smaker!

St James Power Station

Varför hålla sig till en klubb när man kan ha tio stycken samtidigt? Sedan 2006 har den här enorma lokalen, som ursprungligen tjänade som kraftverk, hållt igång sin klubbverksamhet i Singapore. Den enorma nattklubben håller alltså tio olika klubbar samtidigt, du betalar ett inträde och kan sedan vandra fritt mellan olika musikstilar, karaokerum och lounger hela natten.

Clark Quay och Attica Nightclub

Clark Quay är ett stort och vackert område mitt i Singapore som inhyser flertalet nattklubbar och restauranger. Området, som en gång mest bestod av slitna gamla lagerlokaler, har rustats upp ordentligt och blivit till ett måste att besöka om man är i Singapore. Många gamla byggnader finns kvar som en påminnelse om kvarterets historia, men på insidan är det nu toppmoderna mötesplatser för alla typer av människor. En av de mest välkända nattklubbarna här är Attica. Stället är exklusivt och populärt för att gå ut och dansa och dricka lyxiga, men prisvänliga drinkar. Här dansar man precis intill stranden både i soluppgång och solnedgång då det på helgerna är öppet ända till 06 på morgonen.

Esplanade konserthall och teater

Att inte vara intresserad av att dansa till gryningen och dricka shots i baren behöver inte betyda att man måste ha tråkigt. Esplanade är rätt ställe att besöka för den som hellre vill gå på konserter eller teater och ha en mer stillsam utekväll. Här finns både inomhus- och utomhusscen och det händer någonting varenda kväll. Besök dem på eftermiddagen, beställ biljetter och fördriv sedan några timmar i angränsande Esplanade Mall innan det är dags att njuta av showen.