Shopping and entertainment in SingaporeSingapore är verkligen rätt stad för shopping. Det finns mängder av fräscha shoppingcenter med alla de kända märkena, men för den som letar riktiga guldkorn och mer unika varor så kan det vara läge att ge sig in på smågator och marknader istället. Priserna är inte riktigt så låga som många är vana vid när det kommer till Asien, men de är fortfarande lägre än många platser i europa, vilket tillsammans med utbudet lockar många shoppingsugna turister.

Shoppingcenter och shoppingstråk

En gata som är ett måste att besöka för den som gillar att gå i affärer är Orchard Road. Gatan är stor nog för att uppfylla en hel dag av shopping, och alla välkända butiker går att hitta här, samt de riktigt lyxiga märkesvarorna.

För den som hellre går runt i ett shoppingcenter så är VivoCity en otrolig upplevelse i sig. VivoCity är Singapores största shoppingcenter och innehåller hundratals butiker och outlets, för att inte tala om alla restauranger, caféer, biosalonger och andra nöjen som är inbakade i detta enorma shoppingmecka.

Alternativa marknader och butiker

Visst är det kul att gå runt i alla välkända butiker och handla från de lyxigaste märkena i världen, men Singapores utbud stannar inte där. Varje kväll går det att besöka Chinatown Street Market som går att hitta mellan Pagoda, Trengganu och Sagu streets. Marknaden är enorm och erbjuder allt från kläder och konst till inredning, och självklart även mat. Här finns allt från den kinesiska kulturen och det är ett nöje att bara gå runt och titta på allt som dukas upp bland alla marknadsstånd.

Vintageshopping har blivit allt trendigare de senaste åren, och inte heller här blir man besviken i Singapore. För att hitta de bästa guldkornen bör man bege sig till Haji Lane, som är precis allt vad Orchard Road inte är. Butikerna är små och ofta fyllda till bredden med alla möjliga saker, vackra vintagefynd och spännande prylar man garanterat inte kommer hitta någon annanstans.