Det är många människor inklusive undertecknad som gärna hade varit i Singapore under hela det kalla vinterhalvåret i Sverige. Tänk att kunna ligga på stranden i 30 grader och sippra på en pina colada. Det medans vännerna går i slask, snö och elände i mörkret på väg till den överfulla bussen alldeles för tidigt på morgonen. De flesta av oss har ingen möjlighet att kunna byta ut en slaskig dag till en solig strand. De beror dels på att man har ett jobb att sköta. Man har bara fem veckors semester och denna kan inte tas ut när man vill. Om man jobbar på en stor industri har man ofta fyra veckor på sommaren och en egen vecka på vintern. Det som vi skall ta upp i detta inlägg är de ekonomiska bekymmer. Det kostar mycket pengar att vara borta en hel vinter.

Vi radar här nedan upp en ungefärlig kostnadsbild för en månad:

  • Boende – 5000 kr
  • Mat – 2000 kr
  • Resa till och från Singapore – 6000 kr
  • Aktiviteter – 1000 till 10 000 kr beroende på vad man vill göra

Det blir ungefär 20 000 kr för en person att resa till Singapore och bo där i en månad. Tycker du att det är mycket? Jag tycker det är extremt prisvärt gällande vad man får för pengarna. Vi skall göra en liknande prisjämförelse om man bor i Luleå och vill ta 1 månad i Stockholm:

  • Boende – 15 000 kr
  • Mat – 15 000 kr
  • Resa till och från Stockholm – 2000 kr
  • Aktiviteter – 5000 till 20 000 kr

Det blir istället ungefär totalt 50 000 kr för en person som skall hitta på mycket aktiviteter och äta ute i Stockholm. Det är mindre exotiskt att vara i Stockholm och det är mycket dyrare.

Snabba pengar för att resa till Singapore

Det finns många olika sätt att få ihop snabba pengar till en resa till paradiset. Vi tänkte börja med de bästa alternativen. De är att sälja saker du inte använder som du kanske har i källaren. Det kan vara en cykel eller ett par skidor. Om du inte hittar något att sälja har du ett alternativ kvar. Det är att låna pengar av ett snabblånsföretag. De finns många bra och dåliga långivare. Gå in på direktlåna.se för att hitta en seriös långivare. Man skall alltid vara säker på att kunna betala tillbaka pengarna i tid.

Vi på lifeinsingapore hoppas att du har mer kött på benen angående ekonomin för en resatill Singapore. Det går att göra resan både mycket billigare och dyrare än våra exempel ovan. Det beror mest på vad du vill göra och hur fina ställen du väljer. Lycka till och ha en underbar resa i Singapore!

singapore-flygplan