Food and RestaurantsSingapore är fullt av spännande matupplevelser där olika kulturer möts. Du måste inte ha en mängd respengar med dig, men LånIdag.nu kan vara en hjälp på vägen.

Det asiatiska köket dominerar men möts med det västerländska. Det finns ingen risk att man tröttnar på matkulturen här.

Det är enkelt att hitta bra matställen oavsett om man är ute efter att äta så billigt som möjligt, eller om man vill ha en hel upplevelse i lyx.

Matstånden i China Town och Little India

China Town och Little India är precis vad det låter som, två stadsdelar där det känns som att kliva in i ett annat land. Här kryllar det av matstånd med fantastisk kinesisk och indisk mat. Priserna är otroligt låga, det enda man behöver komma ihåg är att ta med kontanter, då kortköp brukar vara begränsat till ett fåtal av stånden.

Vill man ha större variation men fortfarande äta billig mat av hög kvalité, så är Newton Food Market ett måste. Detta enorma matcenter är en upplevelse i sig och bör besökas om så bara för en smakbit någon gång.

Traditionell singaporiansk frukost

Minst en gång under resan är det läge att hoppa över hotellfrukosten och istället bege sig till Ya Kun Kaya Toast för en frukost enligt landets traditioner. Frukosten är lik den västerländska med bland annat kaffe, toast och kokt ägg. Men det är även nya smaker som letar sig in, och dessa kanske kan bli en ny favorit hemma på frukostbordet sen?

Bästa restaurangtipsen i Singapore

Bland några av de mest välbesökta restaurangerna i Singapore finns Mango Tree och Quayside Seafood Restaurang. Både dessa är inriktade på fisk och skaldjur, priserna skenar inte iväg, och kvalitén på maten är oerhört hög.

Tröttnar man på det asiatiska köket kan det vara trevligt att bryta av med lite grekiskt en kväll. Här står restaurangen Blu Kouzina verkligen ut och bättre grekisk mat hittar du förmodligen inte utan att åka till grekland först.

Italienskt är också populärt, och restaurangen in ITALY erbjuder ett brett utbud av pasta, ost, italienska viner och andra italienska rätter som är av hög klass.