Hotels and accommodation in SingaporeI Singapore kan du välja mellan allt från slott till koja när det gäller boende. Det finns flera riktigt maffiga hotell för den som är ute efter en lyxsemester eller en bekväm affärsresa, men också många hostels och andra billiga boenden för de som hellre lägger pengar på annat. Priserna är något högre än i övriga Asien, men kvalitén är därefter. Till och med backpackers tycker att det är värt att stanna till här några nätter extra. Det finns gott om övernattningsmöjligheter för runt 100 sek per natt, om man vill komma riktigt billigt undan. Standarden på rum och hygien är mycket högre än i de flesta andra kringliggande länder. För vanliga hotell så är standardpriset för en natt ofta strax under tusenlappen.

Hotell och lyxiga boenden

Den som vill ha absolut lyx bör söka sig till hotell på den ultimata shoppinggatan Orchard Road. Bland alla glamourösa butiker, extravaganta restauranger och de många olika spaverksamheterna med kvalitétsbehandlingar finns det självklart flera exklusiva hotell att välja mellan.

Affärsresande gör sig förmodligen bättre på ett hotell i Singapore River. Området är ett riktigt finansdistrikt och här finns allt för den som kommer för att göra stora och bra affärer.

Den vanliga turisten som gärna håller i plånboken, men ändå vill passa på att unna sig något extra, bör kolla in hotell runt China Town eller Little India. Här finns billigare hotell som samtidigt är fräscha och ger en härlig semesterkänsla. Områdena är dessutom kulturrika och otroligt mysiga att strosa omkring i om kvällarna.

Bo billigt och enkelt

För den som backpackar runt i Asien eller bara känner för att bo billigt och spendera pengarna på de verkliga upplevelserna så finns det många alternativ.

Det finns fler hostels än vad som går att räkna, och de flesta ligger väldigt centralt till. Många som är vana vid att resa runt i övriga Asien blir positivt överraskade av Singapore och deras stora hostelrum och fräscha gemensamma lokaler. För en hundralapp får man utan tvekan en skön natts sömn och priserna går sällan över 200 sek.