Zoos and safariDen som gillar djur har mycket att hämta i Singapore. Här finns både vanliga djurparker, även om de är storslagna, men även möjligheten att åka på safari och uppleva djuren i dess rätta miljö. Nattsafarit är otroligt uppskattat både bland turister och invånare.

Singapore Zoo

Singapore Zoo är en stor djurpark, även kallad “zoologisk trädgård”. Den är världsberömd, dels på grund av sina 315 olika djurarter, varav cirka 60 av dem är utrotningshotade. Men den är också känd för att den inte utger någon “djur i bur”-känsla, utan här har djuren gott om plats att röra sig på i naturliga miljöer. Djurens utrymmen separeras från besökarna via vallgravar och liknande, men det finns inga burar eller trånga utrymmen där djuren hålls inburade. En av de mest fascinerande arterna man kan hitta här är den utrotningshotade vita tigern.

Nattsafari på Singapore Zoo

Singapore Zoo erbjuder även det berömda nattsafarit, där besökarna tillåts komma riktigt nära de vilda djuren. Det prisbelönta nattsafarit tar en med på en fantastisk resa med ett minitåg i tropisk regnskogsmiljö, och här finns över hundra olika djurarter och sammanlagt runt tusen djur.

Rundturerna körs på natten eftersom de flesta djuren är vakna då, här har de nämligen valt att anpassa safarit efter djurens dygnsrytm istället för att göra som på många andra ställen, där de tvingar djuren att anpassa sig efter besökarna.

Det man absolut inte bör missa är chansen att kliva av tåget under rundturen, och under en del av besöket istället fortsätta till fots och uppleva djuren på riktigt nära håll.

Underwater World

Mer intresserad av fiskar och havets mysterier än djungeldjuren? Självklart finns det även ett otroligt akvarium att uppleva i Singapore. Här möter du många av de djur som rör sig i havet kring Singapore, då Underwater World är ett av de största i sitt slag. Förbokar man innan besöket, så kan man även få bada med delfiner inne på Dolphin Lagoon. För den som inte vågar sig riktigt så nära så finns det såklart även möjlighet att spana på delfinera på håll, eller besöka en underhållande delfinshow.