SingaporeSingapore är ett högst uppskattat resmål bland backpackers, vilket är ett bevis på att det finns fullt av spännande saker att se och uppleva. Då den typiska backpackern inte är så intresserad av shopping eller lyxiga hotell och restauranger, så är det istället ett bra tecken på att man här kan skaffa sig minnen för livet.

Utsikter

Singapore Flyer är ett pariserhjul som kanske inte är lika känt som till exempel London Eye, trots att det till och med är högre! Med en höjd på hela 165 meter så kommer man mer än tillräckligt högt upp för att se ut över större delen av staden. En otroligt vacker utsikt och samtidigt en lite nervkittlande upplevelse i sig, det är helt klart värt ett besök.

En annan väl värd utkiksattraktion att besöka är Sky Tower. Det är ett observatorietorn som sträcker sig 131 meter över havet, och man kan i lugn och ro vandra runt i tornet, som har panoramautsikt för att ta del av allt på en gång. Utsikten är otrolig och förutom att uppleva hela Singapore från luften så ser man ända bort till Malaysia och de indonesiska öarna.

Fort Canning

Fort Canning-området och Fort Canning Park är ett måste att besöka för den som är intresserad av historia och lite mer extraordinära saker. Parken ligger mitt i Singapore och innehåller otrolig militärhistoria, där man får lära sig mycket om landet. Här finns det en hel del att upptäcka och man kan med fördel beställa en guidad rundtur när man kommer dit. Bland annat får man chansen att besöka och upptäcka underjordiska högkvarter som användes under andra världskriget.

The Southern Ridges

Den som gillar natur och att röra på sig kommer att älska The Southern Ridges. Den nio kilometer långa vandringsleden går genom en otrolig natur och parkmiljö, stora delar går högt över marken och utsikten är fantastisk. För att ta sig hit är det enklast att ta linbanan till Mount Faber och sedan är det bara att börja vandra.